The new Christmas song is not a happy one. It reflects the mood I’m in this time of year. In the dark days of December we seem to forget what is going on around us. It seems we can’t learn form the past. Instead of joining hands to help each other and save the planet, we quibble, quarrel and fight about our own short term problems. While the climate is changing at top speed, people are starving and war is raging, populism, nationalism, and even fascism are taking the stage again. Let’s make a change now. Let there be light. You can listen to The Darkest Christmas Of All on all streaming services and download it from all platforms except Amazon. On Spotify it has been added to the Playlist containing all Pondertone Christmas songs. Please watch the video on youtube.

Op 21 oktober vierde Pondertone het twintigjarig jubileum met een exclusief optreden in Villa Concordia Utrecht. A splendid time was had by all.

8 juli: Struinen In De Tuinen

Op 8 juli staat de Pondertone Tijdmachine opgesteld in de gezellige binnentuin ‘Fummy’ aan de 2e Daalsedijk in Utrecht tijdens Struinen in de Tuinen. Op die dag neem ik je mee naar die Goeie Ouwe Tijd, de periode 1998 – 2003. Het was een tijd van vooruitgang, groei en verandering. Er was nog geen bankencrisis, vluchtelingen waren nog gewoon welkom en David Bowie en Drs. P leefden nog.
In de Tijdmachine speel ik een aantal Pondertone-liedjes uit die tijd. Ik zing over eenzaamheid, verlies en verdriet en begeleid mezelf daarbij op mijn oude gitaar, de Stofbol. Tijdens de optredens kun je bladeren in de logboeken van de Tijdmachine en kijken naar kroegtekeningen, schetsen en hersenspinsels. Geen paniek, uiteindelijk komt het allemaal min of meer goed en reizen we gelouterd terug naar het heden.

In 2018 maak ik 20 jaar muziek onder de naam Pondertone. Dit gaan we vieren met allerlei leuke acties, bijzondere optredens en evenementen. Dat wordt natuurlijk allemaal hier aangekondigd, maar als je het nieuws als eerste wilt horen kun je het beste inschrijven voor de nieuwsbrief of Pondertone volgen op Facebook.

In deze donkere dagen laat Pondertone de kinderen zelf aan het woord. Ze willen helemaal geen kadootjes. Hou de zakdoek bij de hand, ga er eens lekker voor zitten en kijk alle Kerstclipjes van Pondertone achter elkaar.

Pondertone Jukebox tijdens Showman’s Fair

Tijdens de Showman’s Fair – Leidsche Rijn, op 25 augustus speelt de Pondertone Jukebox uitsluitend verzoekjes. Van 19.00 tot 22.00 uur geven we drie unieke liveshows. Je kunt kiezen uit een lijst liedjes van uiteenlopende artiesten, van David Bowie tot Herman van Veen, van Phil Collins tot Justin Bieber. Als klap op de vuurpijl kun je jouw favoriete liedje aller tijden opgeven als Special Request. Als we jouw liedje (proberen te) spelen win je een uniek Pondertone T-Shirt, met daarop de titel. Toegang tot de voorstelling kost een Showman’s Fair muntje (3 euro). Je mag zo vaak meedoen als je wilt. Locatie: Berlijnplein, Utrecht – Leidsche Rijn.

Save

De kloof tussen arm en rijk wordt alsmaar groter. De aarde bereikt binnenkort het kookpunt. Racisme en discriminatie komen steeds vaker voor. En ondertussen geven politieke leiders de schuld ouderwets aan ‘de ander’.
Doe mee aan de revolutie … van liefde en verdraagzaamheid. Koop dit T-shirt voor € 15 (verzendkosten niet inbegrepen) en verspreid de boodschap. Mail naar info@pondertone.com voor meer informatie.

New single: Where Did Love Go?

Op 7 maart ging onze nieuwe single in premiere. De afgelopen 19 jaar heb ik me zelden in het politieke debat gemengd. Nu is de maat voor mij echter vol. De kloof tussen arm en rijk wordt alsmaar groter. De aarde bereikt binnenkort het kookpunt. Racisme en discriminatie komen steeds vaker voor. En ondertussen geven politieke leiders de schuld ouderwets aan ‘de ander’.

In de videoclip van het liedje op youtube is expliciet te zien hoe het is om te leven in een wereld zonder liefde. Schreeuwende meeuwen vechten om voedsel, proppen zich vol en vervallen zelfs tot kannibalisme. Tegelijkertijd zie je hoe de mens zich gedraagt en wat daar de gevolgen van zijn.

In de aanloop naar de verkiezingen probeer ik te redden wat er te redden valt. Met posters en ansichtkaarten roep ik onze landgenoten op om 15 maart te stemmen met het hart. Voor respect, vrede en verdraagzaamheid. Koop het liedje op onze bandcamp pagina, voor €5 (of meer) en je krijgt twee posters gratis thuisgestuurd. Je kunt ook een abonnement nemen op Pondertone, dan krijg je een jaar lang leuke cadeau’s gratis thuisgestuurd (inclusief de nieuwe posters). Hang de stemposter alsjeblieft op een duidelijk zichtbare plaats op en verstuur de kaarten naar vrienden of bekenden. Laat de meeuwen niet de overhand krijgen!

Where Did Love Go?
Release: 7 maart 2017
Stream & download: Pondertone op bandcamp
Video: youtube
Streaming: alle platforms zoals bijvoorbeeld Spotify, Deezer, Apple Music etc.

15 March, Rabo Open Stage

Op 15 maart spelen we op het Rabo Open Stage in Tivoli/Vredenburg. Ons optreden begint toevalligerwijs na afloop van het concert van Elvis Costello. Hij is een van mijn grote helden. Sinds zijn samenwerking met Paul McCartney op diens Flowers in the Dirt (1989) probeer ik de carriere van Costello te volgen. Dat is soms best lastig, want die schiet alle kanten op. Geen enkel genre is hem te vreemd en hij heeft kennelijk een hekel aan hokjes. De briljante teksten, zijn krachtige stem en het constante zoeken naar het ultieme liedje vormen de verbinding. Het concert is al lang uitverkocht, maar wij spelen na afloop op het Rabo Open Stage in de centrale hal. Ons optreden is vrij toegankelijk.

Drop us a line